Ringen beschermde vogels

In de Flora- en faunawet staat dat gefokte vogels een gesloten pootring moeten hebben.
Dit zijn:
• alle beschermde inheemse vogels
• alle beschermde uitheemse vogels die zijn opgenomen in Bijlage A van Europese Verordening 318/2008, de zgn.CITES vogels

Dit geldt ook voor hybride vogels, als daarbij een beschermde vogel is betrokken. In een besluit van de minister (Regeling afgifte en kenmerken gesloten pootringen en andere merktekens)1 staat welke vogels dat zijn en hoe die ringen er uit moeten zien. Deze ringen hebben o.a. een breukzone, waardoor er niet mee gemanipuleerd kan worden (oprekken). U vraagt de ringen aan bij de vogelbonden die door het ministerie van LNV zijn erkend. Ook voor vragen over de regeling kunt u bij de vogelbonden terecht. De NBvV is één van de de door de minister erkende bonden.

Bij het invullen van het ringenformulier moet u nauwkeurig tewerk gaan. Vul alle vragen in, want anders kan uw aanvraag niet worden behandeld. In alle gevallen dient u het BSN nummer op te geven (vroeger Sofinummer). Als op het bondsbureau uw aanvraag is goedgekeurd worden de gegevens van de aanvraag digitaal doorgegeven aan het ministerie van LNV. 1 We zullen in het vervolg alleen "Regeling" gebruiken De controlerende instanties (politie en AID) beschikken dus altijd over de gegevens van de aan u verstrekte ringen en de door u aangevraagde ringen. Uiteraard is dat gemakkelijk bij een eventuele controle, maar zeker ook om misstanden tegen te gaan.

Onderstaand bestelformulier dient volledig ingevuld en ondertekend bij de ringencommissaris ingeleverd te worden.

Bestelformulier ringen beschermde vogels

Gegevens ringencommissaris:

W Moerdijk
Oostgatplein 1
4341LP Arnemuiden
0118-602509
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekers vandaag 12

Bezoekers website totaal 47113